aug
25

Opcionális programként tegnap Náchod sörgyárában jártunk, ahol (mily meglepő) megtekinthettük a sörgyártás csínját-bínját, majd a műsort kóstolással zárhattuk. 12 különböző Primátor sört próbálhattunk ki, és ugyan ismertem a szortiment majd' mindegyik példányát (leszámítva a diabetikus és a nemalkoholikus verziót), az új, frissen csapolt tizenegyes abszolút bajnok volt - mondtam már, hogy megveszek a tizenegyes sörökért? Arany középút, tudták ezt már az ókori bölcsek is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy mit lehetne a túravezető mondókájából felidézni? Leginkább azt, hogy a Primátor (valóban) egyre ismertebb márka nem csak Csehországban, hanem Európa-szerte is, illetve, hogy nagy örömüket lelik speciális sörök előállításában is (lásd például a kevésbé sikerült búzasör, a brit típusú ale és stout, vagy a szédítő erősségű 16, 21, meg 24 fokos sörkülönlegességek). Ja, Náchodban készülnek amúgy műgyümölcs-fintorú üdítők is, de ez a kutyát nem izgatja, mindenesetre engem (a képen egy fektetőkád előtt örvendezve) biztos nem:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A korlátlan sörfogyasztás kellően bearanyozta a délutánunkat, utána estére nem is találtunk ki egyebet, mint a kertben, illetve szobában csücsülést...ma pedig terepgyakorlatra küldtek minket, hogy sorsolásos alapon fedezzünk fel egy bizonyos falut. Mi Deštné v Orlických horách települést kaptuk, ami talán eddig a legeseménytelenebb falu, ahol valaha jártam: képzeljetek el egy síparadicsomot egy nyári munkanapon délelőtt, ahol az év egyetlen eseménye az az üvegmíves fesztivál, amit akkor tartottak, mikor legutoljára ott jártunk...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr291337351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maminko 2009.08.25. 19:09:54

Ahol nincs esemény, ott csinálni kell!:-)
Amúgy meg még Csehországban sem jut minden napra egy klasszis sörgyár!

falsestuff 2009.08.26. 13:18:30

@maminko: tudom, ezért lefotóztunk minden kicsit is mókás látványosságot, például mindenféle roncsokat, meg általunk likvidált darazsakat...így is kevés az üdvösséghez.
süti beállítások módosítása