már
3

 

Vajon lehetséges Prága varázsát Budapest földrajzi és gasztronómiai koordinátái között megéleszteni, és ha igen, mennyire lesz mindez jó nekünk? Hmm, kemény dió, hiszen fájdalom, de Budapesten a vendéglátás hagyományai nem kis mértékig züllöttek le Szindbád kora óta, ráadásul arra is céloztam már, hogy azért Prága is meglehetősen felemás tud lenni ebben a tekintetben...tehát tulajdonképpen nem merészség szkeptikusan nézni egy nagyreményűnek beharangozott új, budapesti cseh éttermet.

Most pedig ez történt: a szintén zsenge, de nem teljesen cseh profilú Bohěmia (?) Étterem (avagy Prágai Tavasz) után Torkos Csütörtök napján megnyitott a Ferdinánd Cseh Monarchia Sörház is és utóbbiban a megnyitó szeánszon volt szerencsém kicsit körbekóstolni. Ha a tapasztaltak a várható mindennapos színvonalat tükrözik, akkor nem semmi bohém terülj-terülj asztalkámra lehet számítani - és ami számomra még kardinálisabb kérdés, itt sör dolgában is bizalmat szavazhatunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hitelességet persze nem csak a kétfajta Benešovból meghívott Ferdinand sör, a cseh szakács, vagy a cseh gasztronómus szakértő (akik valószínúleg csak ideiglenes közreműködők) hivatott alátámasztani, hanem a dekorációként felhasznált fotógyűjtemény is - Zachár Ottó, a Bohémia Baráti Kör feje jóvoltából.

 

Új! Fényképes riport a tetthelyen, speciál interjúalanyok: Vágó és Koltai...

 

Íme tehát, öröm és boldogság, ugyanakkor az igazi Prágát (vagy lehet, hogy csak az én Prágámat?) továbbra is hiányolom...hisz a cseh fővárosban sem az Óváros tér környékén működő, messziről ragyogó helyeket szeretem leginkább, hanem a kicsit hétköznapibb, egyszerűbb kocsmákat. Igaz, a Ferdinand sörárai Budapest-viszonylatban egyelőre megfelelőek (450/550 egy korsó), és elég jó eséllyel szippantja magába a cseh kultúrának hódoló kényesebb fogyasztókat is, ám jól tapintható az a jelenség is, hogy mintha a magyar vendéglátósok félnének összehozni egy olyan helyet, aminek nem sörétterem, vagy sörház a neve, hanem bárdolatlanul csak ennyi: kocsma.

Aztán az is lehet, hogy a megnyitó ünnepélyen sikerült a számomra megszokotthoz képest kissé több vigyázzba állt frakkba botlanom...a lényeg, tessék kipróbálni!

 

 

Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház

1063 Budapest, Szív u. 30.

(kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr451806711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ferdinánd Monarchia cseh sörház 2013.08.27. 13:02:37

Helyszín: 1067 Bp., Szív u. 30. Látogatás: 2012. március 27. 20:00-22:20 > Minden rendelés után frissítik az asztalon lévő papírkánkat, amin az addigi teljes rendelés van. Adatlap Elérhetőség: +36 1 312 2077 Web: http://ferdinan...

Trackback: Ferdinánd 2010.05.03. 10:14:55

Régen volt Budapesten több cseh söröző is. Volt pl. a Prágai Cseh Sörház, ha jól emlékszem a Rákóczi úton. Volt egy Svejk Söröző is a Király utca környékén valahol.Aztán eltűntek sajnos. Cseh sört persze csapolnak sok helyen, de csak a legismertebb e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása