aug
1

villámposzt

Címkék: szállás | Szerző: falsestuff | 8:17 am

Dobry Den!

A megérkezést követően kiderült ez az: egyetlen magyarka vagyok, bűbájos lánykákkal raktak egy szobába (horvát és bolgár nemzetiségűek), illetve az se titok már, hogy körülbelül mindenki cseh leszármazott. Próbáltam frappánsra venni a dolgot, és mondtam, hogy én 'intellectual descendant' volnék inkább, nem haragudott meg érte senki. 

Tegnap bemutatkozó est volt hosszú órákon keresztül: ki kellett állni az egész népsereg elé, és csehül bemutatkozni (az egész napos utazgatás, berendezkedés után). Azt hiszem, majd ez alapján lövik be a nyelvi csoportokat - ez nem olyan jó hír, hisz érteni jóval többet értek, mint amennyit beszélek, no de sebaj.

Az már mindenesetre vehető készpénznek, hogy visszavonulós idő, szabad délután, vagy reggel nem sok lesz....de legalább a WIFI működik, látszólag erre senki se számított, úgyhogy remek helyzetben vagyok (köszönet Sertársamnak, aki kinyomozta nekem a létfontosságú infót).

Azzal is tisztában voltam, hogy a csehek fantasztikus gasztronómiai világa árnyoldalakat is rejt és ez tegnap nyomban eszembe is jutott. Mi lesz az ebéd? Hús hússal gyakorlatilag, ám ha minden így folytatódik, kevés jut majd el a tudatomig, hisz a kávéról teljesen lemondhatok ebben a hónapban. Reggel kértem a portán eszpresszót (hangsúlyozottan azt, hogy ne turecká (=török) kávét kapjak), ám instant szemét lett a jussom. Holnap turecká...

Mellesleg vicces, minden három nyelven zajlik (cseh, angol, spanyol), annyira vegyes a nemzetiségi összetétel!

Egyelőre ennyi, mert ha nem rohanok a zuhanyzóba, lekésem a délelőtti kirándulást (a reggelit azt hiszem már sikerült).

Nagy öröm amúgy kommenteket látni! :) Beszéljetek hozzám magyarul, mert még elfelejtem, mire innen hazakerülök!

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr521280939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maminko 2009.08.01. 10:27:46

Miért is haragudtak volna? Ezt inkább becsülni kell, hogy valaki nem a génjei révén, hanem a szíve választása szerint akar közéjük tartozni! (Szép nyelvi feladat: próbáld ezt csehül szavakba önteni:-) )

maminko 2009.08.01. 10:31:29

Miért is haragudnának? Ezt inkább becsülni kell, hogy valaki nem a génjei révén, hanem a szíve választása szerint akar közéjük tartozni.
(Szép nyelvi feladat: próbáld ezt csehül szavakba önteni!:-) )

maminko 2009.08.01. 10:33:44

Ide majd kérek valami cifra cseh kifakadást - kibabrált velem a rencer!
süti beállítások módosítása