aug
6

A tegnapi túra egész jó volt, Babičinno údolíban (Nagyanyó völgye) jártunk, ami tulajdonképpen irodalmi színezetű programnak, mivel Božena Němcová nagyon népszerű regénye itt játszódik (Ratibořicében) - olyannyira nagy dobás a könyv, hogy magyarul is fellelhető (állítólag) Nagyanyó címen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A társaságot csehül értő és nem értő szakaszra osztották, úgyhogy utóbbiaknak minden tudnivalót háromszor olyan hosszúban kellett meghallgatniuk (angol és spanyol fordításban is), és én boldog vagyok, hogy mivel az előbbibe tettek, csak a 15-20 százalékát nem értettem a szövegnek, nem pedig minimum kétszer annyit...

Volt egy nevezetes fa, amihez jól hozzá kellett bújni, tudniillik ez valami transzcendentális csodaerejű fa...gondoltam hátha kikúrál. Rózsaszín felsőben Pana Alena látható, akivel nem lehet betelni továbbra sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A menet végén egy helyi jellegű étterem, a Hospoda U čapku családias bárbekjú vacsoráját ettük; hihetetlenül friss csirkecombot és salátát kaptam, imádtam 17 koronás Primátorostúl, tündéri kocsmárostúl, mindenestül. Meg lehet nézni Zlati és az én elégült pofikánkat, Pohoda!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma a postás két levél koffeintablettát kézbesített Magyarországról, nagyon vagány vagyok vele! Akkor milyen menő leszek, ha majd ügyes bemutatót tartok Magyarországról; hogy ez így legyen, népzene garantáltan lesz, Muzsikás és/vagy Lajkó Félix, a VHK még nem biztos! Ha valakinek van ilyesmihez kreatív vénája, dobjon legyen szíves valami meghökkentő, esetleg húsba vágóan tipikus magyaros dolgot, amit be is tudok mutatni a nagy internacionálénak! Köszönöm.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr201293064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LaMonteOld 2009.08.06. 19:21:26

Zacskós tej + citromsárga zacskóstej tartó!! (ez utóbbit ki is mondathatod velük) Nem fogják elhinni, hogy ilyenünk is van. :)

Gabibácsi 2009.08.06. 20:59:26

Mindenesetre ha irodalmat akarsz belevinni a dologba ne említsd a Toldit :)

"Észrevette Miklós a dolgot előre,
S a cseh barátságát jókor megelőzte."

:D:D

inkább csepel bicikli matyóhímzéses üléshuzattal..

maminko 2009.08.06. 21:49:35

Na, végre beengedett ez a ***** Inda!

Szóval, ha már a felemlíteni nem tanácsos dolgok is előjöttek, a "csehül állunk" kifejezés sem nyerő:-)

maminko 2009.08.06. 22:14:19

Közben találtam egy kis pótinfót a Nagyanyóvölgyről:
www.vasarnap.com/clanok.asp?cl=1099064

falsestuff 2009.08.07. 18:13:14

@Gabibácsi: a Svejkben is van egy ilyen kis izé, hogy a magyarokkal nem érdemes leállni, egyből üss, aztán persze abból lesz a probléma, hogy a cseh üt elsőnek :D

gördön · http://7777.blog.hu 2009.08.07. 23:34:35

fröccs, zsíroskenyér, töpörtyű.
Puskás Öcsi, Gábor Zsazsa.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_tal%C3%A1lm%C3%A1nyok_list%C3%A1ja

Vagy játszatok olyat, hogy valaki előtted megy be egy forgó ajtón és utánad jön ki.
süti beállítások módosítása