aug
19

Csehül állás

Címkék: dizájn sör cseh kocsma nyelv | Szerző: falsestuff | 8:03 am

Tegnap meglátogattuk a Dobruškán található katonai térképészeti intézetet, ahol 2 órás felvilágosításban részesítettek minket - ugyan nagy vonzalmat nem érzek a térképkészítés iránt, túl lehetett élni, sőt, megajándékoztak minket egy nagy Csehország térképpel és egy madártávlati Dobruska fényképpel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Ebéd után még gyűrtük kicsit a cseh nyelvet, majd Alena fényezett egy kicsit, hogy nagyon szépen fejlődök. Ezen dícséret felett érzett örömömben nagy hévvel segítettem Zlati prezentációjának technikai hátterének biztosításában és flottul is sikerült a bemutató - ezek után mit is csinálhat errefelé az ember?

 Naná, megvizsgáltunk egy újabb szomjoltó intézményt, ami kerek 20 méterre van a szállástól, ám kicsit elbújt, ezért csak most fedeztük fel...csábító dizájn, nemde?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bizony, életünk árán is muszáj volt megkóstolnunk a 12 koronás sört, ami a Konrád névre hallgat, és fogalmam sincs, hol készült, de abszolút iható volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az este mulatságba torkollott, akrobatika az udvaron, és óriási dobbantás a cseh nyelv terén - de hisz tudjátok, hogy az ital hihetetlen mértékben tudja fejleszteni az idegennyelvi készségeket...Magam is meglepődtem, mennyire jól működik ez a Bábel-varázslat, de becsszó folyékonyan beszéltem!

Megy a szóbeszéd, hogy maholnap 20 magyar érkezik hozzánk (a mennyiséget és az időpontot tekintve sok változatot hallani), aminek örülök, mint a tejbetök: hirtelen előlépek a minoritás szürke ködéből!

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr551321256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maminko 2009.08.19. 11:16:49

Csatlakozom a dícséretekhez!

Bizony, a sör nem csak folyékony kenyér, hanem folyékony nyelvtudás is:-)

Holnap feltétlenül köszönttesd fel magad, hiszen még a Klaus is ír a Sólyomnak ilyenkor.
süti beállítások módosítása