már
1

Virtuális kocsmatúrát hirdetek, melynek hasznossága abban rejlik, hogy nem csak megsúgok Nektek a teljesség igénye nélkül (avagy a teljes igénytelenséggel?) pár kiváló műintézményt az egyre halódó Prága városában, sőt, az utcanézetes virtuál-valóság segítségével könnyedén fel is lelhetők a kincsek, jó játék.

Ugyan az autókázást eszem ágában sincs propagálni, különösen kocsmatúrázáshoz és városnézéshez, viszont így a csak gyalogszerrel megközelíthető helyek kimaradnak (ezért se keressétek itt például az Arany Tigrist, a Fekete Ökröt, a Vizilovat, de talán nem is baj, ezeket még a Lonely Planet is tudja).

 

Először is következzenek Belvárosi célpontok...

 

Prágába, mondjuk a Florencre érkezve mi is az első dolgunk? Bizony, elfogyasztani a rég áhított első prágai sört, igen, miként csókkal illetjük az Új ország földét...azonban azt is tudjuk, hogy az első csók(ok) különleges jelentőséggel bírnak, így ne hagyjuk veszni az élményt az elsőként megpillantott talponállóban! Mindenesetre néhány lépést feltétlenül érdemes tenni a buszpályaudvartól (sőt, a főpályudvar sincs sokkal messzebb) a Sokolovská utca 7-es szám felé, itt található ugyanis a Cseh oroszlánok egyike (gyakori kocsma-keresztnév Csehországban). Az U českého lva étteremben ugyanis kapásból sokezer literes tankból csapolt rendkívül friss sörrel köszönthetjük (és búcsúztathatjuk, természetesen) prágai napjainkat - szerintem az egyik legjobb csapszék a városban (sajnos a Sokolovská utcába nem tudott behajtani a Norc fotóskocsija, ennyit a webkettőről)!

 

 

Tegyük fel, hogy a városban nézelődve egy finom ebéddel szeretnénk ráhangolódni egy adott esetben éjszakába nyúló túranapra, így nincs is más dolgunk, mint ellátogatnunk a Vencel térről nyíló Jindřišská utcába a 26-os házszám alá, ahol a kedvező árfekvésű ebédmenü átlagosan 20 (!) tétellel állít minket nehéz döntés elé. A Restaurant U Jindřišské věže (a Jindrisska Toronyhoz) falairól mellesleg mindenhonnan Mucha mosolyog vissza, így fogjuk rá, hogy kultúrélményben is részesülünk a gasztronómiai örömök mellett.

 

 

Ha a városnézés (esetleg haladóknál sörtúra) közben megpihennénk egy sör erejéig turistáktól mentes övezetben, akkor érdemes felkeresni a Palackého utcában (21-es házszám, kapun zsupsz be) az U Kruhu névre keresztelt helyet, ahol minimális, de kifogástalan hidegkonyha is van, meg korrekt sörök is a Pilzeni szortimentből. Az itt szorgoskodó idős Úriember magyar gyökerekkel is büszkélkedhet, és ezt általában meg is teszi, ha magyarokat észlel a kocsmában. A hely befogadó légköre a nyelvi nehézségeken is átlendít és tényleges enyhülést adhat, amennyiben mérgelődni kényszerültünk valami kellemetlenségen.

 

 

Amennyiben kicsit modernebb helyre vágyunk, esetleg esti kiruccanást vettünk tervbe, akkor irány a Náměstí Republiky, ahol a hatalmas bevásárlószentély alsó szintjén, kissé eldugva található a Velmi jemný klub Limonádový Joe. A filmes dekoráció zseniális, ráadásul a helyiség egy moziból lett átalakítva, így a hely kötelező tánc nem csak a csehszlovák filmtörténelem szerelmeseinek. Apropó, táncikálós mulatságok is adódnak minden hétvégén, kis szerencsével belefuthatunk egy jóféle cseszkoszlovenszká diszkotekába is!

 

 - folyt. köv. -

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr781801066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása