már
1

Sajnos kevés prágai Sokolovnát próbáltam ki, de azt hiszem ezt mindaddig mondhatja az ember, míg nem járt az összesben...a cseh Sokol-hagyományról már meséltem, meg talán arról is, hogy Prágában már nem könnyű olyan igazi Helyeket találni, és ez a kocsmákkal sincs másképp.

A kocsma szó alatt természetesen éttermet értek, ahol (Magyarországgal ellentétben) komolyan vehető csapolási tevékenység folyik - az életerőtől duzzadó Sokol-embereszmény étvágya és szomja pedig nem tréfadolog, ezért létesült rengeteg ilyen étterem annak idején a Sokol-egyletekkel együtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ugyan mi nem Sokol emberek vagyunk, de miért ne élvezzük mi is ezeket a kissé puritán, ám nagyon is minőségi helyeket?

Szóval, főképp nyáron érdemes Podolí negyedbe elzarándokolnunk, mert egyrészt a Moldva partja mentén tökéletes lehetőség adódik biciklizni, esetleg görkorcsolyázni, másrészt pedig itt található egy kedves kis Sokolovna - ezt ráadásul a népszerű Tři sestry együttes üzemelteti! Ebédidőben a környék összes éhező dolgozója itt piheni ki a munka fáradalmait és biztosan nem vetik meg az óriástankoból csapolt sört sem, illetve az árnyas kerthelyiséget... A Hostinec Na Staré Sokolovně pontos lelőhelye: Podolská 5, vagyis a rakparton a Kublov villamosmegállónál (3, 16, 17, ilyesmi), izibe'.

 

 

A belváros vonzáskörében pedig érdemes ellátogatni a pontosan a Hradčanská metrómegállónál található Dejvická Sokolovnába (a régi képeslapon is ez látható). Tulajdonképpen metró nélkül sem ördöngős, hisz a várból leereszkedve sem nagy távolság, márpedig azért a várat is érdemes megnézni Prágában, nem csak a kocsmákat, haha! A fapados kivitel itt azt jelenti, hogy masszív fából készült a berendezés, a hangulat pedig kellemetesen puritán...mondhatni megállt az idő (és jókor). Ebédidőben füst-stop van, tehát nyugodtan rendelhetünk ételt is, és ezért (no, meg a tankos Pilzeniért és Kozelért!) a hasunk és a pénztárcánk is nagyon hálás lesz!

 

 

A két jeles ivó mellé nagyon szívesen vennék újabb úticélokat, úgyhogy ha valaki ismer még jó Sokolovnát, az ne habozzon megosztani velem!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr761801568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andel 2010.03.05. 08:41:39

A Camp SOKOL Troja kocsmája is megér egy villamosozást. Mostanában Staropot csapolnak, van gránát is :)
süti beállítások módosítása