jún
14

A múlt hét várva várt sörös eseményének nagy kérdése: érdemes-e kimenni egy olyan sörfesztiválra, ahol a Pilsner Urquell standjánál állnak a legkevesebben? 

Akit nem hoznak zavarba a vegyes benyomások (vagy a 12 különböző márka), annak minden bizonnyal igen, sőt, cseh sörpályafutásuk elején tartó fogyasztóknak szinte kötelező, hiszen a Városháza parkban minden évben megrendezett Cseh Sörfesztiválon olyan sörökkel lehetett megismerkedni, amikkel még Prágában is nehezen. Azoknak a szerencséseknek pedig, akiknek a kóstolás már megvolt, örvendezhetnek a házhoz jött élménynek, ugyebár? Ez volna tehát az alapelgondolás egy ilyen rendezvény esetében, melynek megvalósítása idén sem volt kifogástalan és ezt más is észrevette. El is töprengtem, hogy mikor lehetnénk tulajdonképpen elégedettek és milyen elképzelésekkel látogassuk a fesztivált, hiszen a sikerből ítélve nem utoljára látunk ilyesmit... 

Először is, a szervező stábot megszólítva: hát nem sajnáljátok rothadó bolygónkat, vagy legalább célközönségetek faksznisabb felét, hogy idén is elfeledkeztetek az üvegből készült korsókról? Felejtsük el, hogy a sör az valami proli műfaj, még akkor is, ha Magyarországon vagyunk (és persze így még azért menő saját korsóval feltünősködni a sörsátorban)! Ha már technikai háttér, a sörcsapok...jaj, de nem szeretünk órákig sorban állni és rossz néznünk a végakaratukat nyögő csapokat is. Nos, igen, ezek azért béna dolgok.

És ha már fesztivál, mintha olyasmiről, mint műsor, kissé meg tetszettünk volna feledkezni (a Cseh turizmus és a Cseh centrum állandó standjait nem számítva): adott egy már-már kínos mértékig tipikus cseh szalonzenekar, amit mellesleg nagyon élveztem, mert öt napon keresztül a Tűz van babám című klasszikusba flesselni magam, azért az megy nekem. Maradjunk annyiban, hogy jövőre nyugodtan hívjatok meg a csehekre legalább ennyire jellemző sör-rock együtteseket, mint a Tři Sestry, a Dukla Vozovna, vagy a Visací Zámek, vagy neadjisten valami okosabbat. Ja, és kicsit nagyobb alapterületű helyszíneken is el lehetne gondolkodni, meg üveges söröket, relikviákat árusító boltocskán is...

 

Bocsánat, ez büntet.

 

Persze inkább nem adtam meg magam a kiforratlanság okozta durcának, szóval összességében elég remekül éreztem magam, hiszen találkozhattam a csehes és a sörös jóemberekkel, meg nyilván a felvonultatott sörök nagy része is kedvemre való volt, különösen a

- a Hrabalofil nymburki sörgyár Postřižinské félbarna söre, aki a Gyöngéd Barbár nevet kapta a keresztségben

- a Jarošov könnyed, világos söre, mely a kánikulában sem okoz csehül állást

- a Nova Paka "hegyalja" speciel söre, mind a világos, mind a barna

- vagy a Ferdinand Sörház kiköltöztetett étterme, ami továbbra is Martin Imre kocsmáros elhivatottságát mutatja

- és végül a rend kedvéért elmorzsoltam pár könnycseppet az idén távolmaradó, ezekben a hetekben bezáró vyškovi sörgyárért.

 

Lehet, hogy csak a szűkös helyszín miatt tűnt úgy, de azért nem kis tömeg szomjazta az aranyszínű cseh igazságot, hát szerintem simán lehetne nekik pár jóféle kocsmát nyitni, hogy egy évben ne csak egyszer lehessen hódolni a sörkultúrának!

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr802081759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.17. 10:07:29

ördögi kör lehet a helyszín kiválasztása, ezt már kinőtték, hasonlóan jól megközelíthető helyen nagyobb tér megfizethető áron alig, kijjebb meg van olcsóbb és nagyobb is, de oda meg ki megy el a kényelmesek közül? :)
csak az elhivatottak

Ogreface 2010.06.17. 11:17:06

@Mantlesorrow: Prágában is a város szélén volt a fesztivál,mégis kitaláltak az emberek.
Van nekünk Városligetünk meg ott a BNV területe meg még biztos számtalan nagyobb hely ami alkalmasabb lenne erre a célra.Ezt csak a szervezők tudják hogy miért pont erre a helyre szervezik a fesztet mindig...

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.18. 11:01:19

@Ogreface: milyen igazad van. ott nőttem fel a hetedikben és nem jut eszembe a Városliget? nooormális vagy Margit?! meg a BNV ideje alatt is hangyabolyként működik az a terület, aztán eddig még mindig meg tudták oldani..

falsestuff 2010.06.18. 11:06:23

@Mantlesorrow: @Ogreface: bizony az nem rossz ötlet, bár én akkor már inkább a Tabánba tenném! :)
süti beállítások módosítása