júl
5

Tiszta fej?

Címkék: magyar sör alkoholmentes dreher | Szerző: falsestuff | 8:19 pm

 (Egyelőre) nem élek alkoholmentes sörrel, de nálam kíváncsibb emberek már kísérleteztek ezen a nehéz terepen és meglepően kedveseket szóltak a (sokat ostorozott) Dreher Sörgyárak Prémium-'Mentes söréről, a 24-ről. Ma végül én is hajlandóságot éreztem egy rendhagyó kóstoláshoz, életem első szeszmentes söréhez...

Észosztás: az üvegre költött ismertető szerint a Dreher 24-et különleges eljárással készítik, mégpedig egy speciális élesztővel ("A Dreher 24 egy új technológiának köszönhetően a teljes sörfőzési folyamaton keresztülmegy, és utólag sem kell az alkoholt kivonni belőle.") Ha jól értem tulajdonképpen nem is elvonják az alkoholt, hanem bele se kerül - mimimimi?

Bölcsesség: érdemes azonban tudni, hogy a mentes azért nem teljesen mentes, vagyis minimális alkoholt így is tartalmaz (eme példány 0.5 %-ot), ami a vagányabb ittasvezetőknek egy végső mentségként bevethető duma közúti ellenőrzés esetén, de a törvénytisztelő állampolgárok inkább legyenek csak óvatosabbak ennek tudatában.

Etimológia: miután a Balling fokokat kizártam, inkább számolok: ahhoz, hogy egy átlagos sör erejét magamban tudjam, ebből elegendő mindössze 9 üveggel meginnom (nem számolva bizonyos veszteségekkel)...ez nem stimmel, hahaha. Lehet, hogy ezzel a névválasztással valójában azt szeretnék mondani, hogy a nap 24 órájában bármikor fogyaszthatom, de ehhez például egy munkahelyen mit szólnának a nagy nyári hőség idején?

Élmény: az üveg bevallása szerint a Dreher 24 nem tartalmaz kukoricagrízt - mimimimimi?

Egész lelkesen kortyolok tehát bele ebbe a korsó babasörbe, amit nem is bánok meg. Értelemszerűen nem a világ legtestesebb söre, de meglehetősen komlós, kellemes ízű ital ez, minimális szénsavval, megbocsátható mértékű savanyú utóízzel - értékelhető produkció tulajdonképpen. Nem titok, hogy eddig közöm nem volt az alkoholmentes sörökhöz, szóval nyugodtan lehet ajánlani jobbat, igazibbat ennél (drágábbat nem)!

Tanulság továbbá: döbbenetes, hogy mennyivel könnyebben csúszik alkoholos rokonaihoz képest a mentes sör (lásd fénykép), pedig szándékosan NEM szomjasan fogtam bele a kísérletbe! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr752131707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daniel Ortega 2010.07.05. 23:15:17

Én egyszer ittam ilyet, alig ment le pedig meleg volt. A soproni szüzet nem ajánlom, sportolás után kb 2dl simán lement a további 3dl kínszenvedés volt. Szlovákoknál fesztiválon véletlenül vettem a boltban zlaty mentest, itt csak a felénél vettük észre, hogy valami nem stimmel. A helyi öregek furán is néztek ránk :D Az egész jó volt. Ezt az élesztős dolgot nem értem, akkor minek bele élesztő? olyan élesztőt nem ismerek ami csak CO2-ot csinál a cukorból.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.07.06. 14:00:48

a prémium mentes, az milyen? non-prémium? :)

falsestuff 2010.07.06. 20:02:22

@Mantlesorrow: a non-prémium mentes sör az arany ászok alkoholmentes, ez a dreher pedig már a prémium mentes, így értettem!

@Daniel Ortega:
Ma megkóstolom a Soproni szüzet is azért, bár attól még ennyi élvezetre sem számítok...aztán lassan elég is lesz ebből a nonszenszből :)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.07.07. 09:19:16

@falsestuff: én is így értettem, csak jó volt játszani a szavakkal :)
süti beállítások módosítása