már
23

Szent Komlótoboz, miért nem fordítom az összes ízlelő-receptoromat a komlós ízek Paradicsoma felé, amikor a megvilágosodáshoz a legközelebb csakis ilyen markánsan komlós italokkal jutottam?

A Sörspecialista szíves jóvoltából Németország, azon belül is Buttenheim felé orientálódtam, mikor a St. Georgen Bräu pincesörébe belekóstoltam és milyen jól tettem!

Ha lenne telkem, ilyennel készülnék néhány töprengős természetközeli napra, vagy telek híján rettentően vágyakoznék ilyesmire, száraz fűben heverészésre. A bódító, komplex sörökhöz képest, melyeket csak szürcsölget és értelmezgetni próbál az ember, itt a sörből áradó természetességgel való spontán azonosulási vágy győzött. A zamat elutasít minden tömeggyártásra kifundált álságosságot, és önzetlenül odaaadja magát azoknak, akik gyönyörűséggel merítkeznek meg a kézműves, hamvas bájú sőrmíves világban, nekik kibontja virágszirmait és előlük nem rejti el az élet harmatos és kesernyés árnyait sem.

Szűretlen világos, hirdeti az üveg, de ebből első blikkre egyik sem teljesül - viszonylag áttetsző, sötét, vadméz színű folyadék csillan a korsóban, tetején kívánatos, de nem makacs habot képezve, illatával méhek hadát magához csalogatva. Az első korty aztán megadja a komlófilnek, ami jár...végtelen komlómezőket, a szelíd szénsavasság csiklandósságában olyan derűs letisztultságot, mint amilyen a pszichedelikus zenében a szitár és a népi gyógyászatban a komlótoboz híres, lelket kisimító varázsát. Ha csak egyetlen üvegre neveztünk be, akkor bizony a búcsúkorttyal majd elnehezül a szívünk, de ott van az Éden, ahol Szent György jelige alatt ilyen sörökkel öblögetnek bölcs és kedélyes beszélgetéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr51863974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.03.24. 09:29:34

szép, hangulatos/hangulatkeltő
és mennyire más mint a férfiak ízközpontú leírásai :)

falsestuff 2010.03.24. 21:40:01

köszi az élményt! :)

Gérard Duchemin 2010.03.25. 10:54:34

Ez döbbenetesen jó sör. Igaza van Michael Jacksonnak ebben is. Kedves Mantlesorrow, van még belőle?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.03.25. 11:06:53

legyen, ma megyünk! :)

Rebelka, hogy esett éppen erre a választás? belenyúltál a tutiba?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.03.25. 11:12:23

ps.
akkor ez most a kér St. G. Brauból a Keller, volt, a csatos, ugye?

Ogreface 2010.03.25. 15:13:34

@Gérard Duchemin: ...ha már arra jártok akkor kóstoljátok meg ezt is: Bayreuther Aktien Zwick’l Kellerbier.De a Hacker-Pschorr Anno 1417 is remek ebben a kategóriában.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.03.25. 16:01:28

@Gérard Duchemin: van még. ajánlottam az illető hölgynek, aki kifejezetten komlós sört keresett :) így esett rá a választás.

SLACÓ 2010.06.07. 14:40:06

Nagyon bejött ez a sör... benne van az anyag... bár boroknál szokták mondani esetenként;... Nagyanyag... . Szép az írás is, grat.
süti beállítások módosítása