aug
13

...azaz Nemzetek Estéje volt kedden, és lehetett izgulni, mennyire járatom le kishazánkat - aggódó Mindannyiotoknak jelentem alássan, a feladatot teljesítettem, és első cseh nyelven tartott monológom körülbelül 10 percesre sikerült. Kaptam hátbaveregetést érte bőven, pedig előtte nagyon nem úgy festett, hogy képes vagyok helyes, egész mondatokat kiizzadni csehül.

Természetesen más országok is bemutatkoztak, és hogy azokra ne vesztegessem a szót, akik csak aznap értesültek a feladatról (adva így kevésbé jó műsort), hadd meséljek inkább arról, hogy a német testvérpárból az idősebb zseniális MC produkciót tolt. Ők egy szerb kisebbségből származnak és ennek a furcsa nyelvén íródott a dalszöveg is.

Az izraeli népes különítmény hava nagilázott, a britek sárga tengeralattjáróztak, de belehallgattunk dél-afrikai muzsikába is. Mivel én is tudom, hogy a zene univerzális nyelv, küldtem a közönségnek Lajkó Félixet és Szomorú Vasárnapot is (a VHK-ról letettem végül).

Mutattam egészségtelen magyar étkeket, itókákat, közös szavakat a cseh nyelvből, találmányokat, népviseleteket; inkább szórakoztató próbáltam lenni, mint a teljesség igényével informatív.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másnap Prága, ahol kimenőt tartottam, úgyhogy csak elbeszélésből tudom, hogy a Senatban unalmas volt a műsor, utána kőkemény másfél óra szabadidőt adtak...

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr451306458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maminko 2009.08.13. 10:14:50

Köszönjük szépen a nép nevében derekas helytállásodat! Az jutott eszembe, hogy amint abban a közösségben te vagy az egyedüli idegen jövevény, azonképp vagyunk mi magyarok itt Európában. De mint személyes példád is mutatja, nem érdemtelenül. Bocsánat e kis nacionalizmusért, de egy nemzetközi megmérettetés kihoz ilyesmit az emberből.
Amúgy sokkal jobb ötlet volt ez az esztrád jellegű prezentáció, mint egy Wikipédia-szagú.
Várjuk a prágai kaland bővebb kifejtését is:-)

falsestuff 2009.08.13. 11:33:29

Prágában kaland nem volt, csak barátkoztam egy jót :)
süti beállítások módosítása