aug
20

Tegnap Červený Kostelecben jártunk, hogy végre valami fogyasztható programban legyen részünk (akad nyafogás, hogy idén a redukált költségvetés miatt nem csak az étkeztetés gyérebb, hanem a programkínálat is) és most nem csalódtunk. Ebben a kissé élettelen városban már sokéve rendeznek nemzetközi néptánc-fesztivált, ennek megfelelően elég nagy volt a népsűrűség. Hosszas bandukolás után találtunk egy kiváló Sokolovna éttermet a városban, így itt költöttük el a vacsoránkat...

Mi is az a Sokolovna...? Jogos. Nos, a cseh Sokol-egyletek hagyományosan meghatározó társasági közegnek számítanak errefelé, ideálja az erőtől duzzadó, kiegyensúlyozott cseh ember. A mai napig működik ez a rendszer, és értelemszerűen tartoznak hozzá szálláshelyek és éttermek; utóbbiak abszolút az ajánlott kategóriát képviselik, már ha az a cél, hogy földközeli árakon jót együnk-igyunk, cseh módra.

 

 

 

 

 

 

 

Červený Kostelecben sincs ez másként - mindenki 100 koronánál kevesebbet fizetett a főételért, ám senki nem ért a végére, hiába volt remek a koszt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már majdnem belefeledkeztünk a tizenegyes Primátorokba, mikor átsétáltunk a fesztivál területére, ahol a sörvirágainkat tovább gondozva eljutottunk addig a pontig, hogy táncikáltunk egyet a színpadon (kérés nélkül). Más is hasonló 'pohodisztikus' állapotban lehetett, mert abból sem lett probléma, mikor a konferanszié összekeverte a görögöket a törökökkel...

 

 

 

 

 

 49 koronáért újítottam egy papírtokos Václav Vorlíček dvd-t, újabb fárasztó, de szerintem zseniális filmélmény - mint a többi háborodott műfajparódia, amit ettől a pasastól láttam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hazaérve betámadtuk még az egyik kávébárt, gondoltuk egy sörre jók leszünk még, de végül inkább zárásig dobáltuk pénzecskénket sörre, zenegépre, csocsóra - én pedig megmutattam a cseheknek (meg persze a jelenlevő sok más nemzetnek) a Gyöngyhajú lányt - találtam a zenegépben. Ja, és ismét beütött a Bábel-csoda...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma végül megérkeztek honfitársaink, ám ez átutazós vizit volt csak - a minoritás-jelleg azért nem áll olyan távol a lelkemtől, szóval így is megleszek szépen.

A rengeteg kötelező, vagy választható programok közepette már lassan fogalmam sincs mi következik - csak beülök a buszba, ha menni kell. Holnapra valami grillezés dereng, korlátlan üdítőfogyasztással - értsd, a sör is ingyen lesz...jaj.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr431325723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása