feb
15

 

Ocsmány, hangos és sose megy ki a divatból, mijjaz? Igen, a jó öreg punk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És hogy mi a műfaj történetének legmeglepőbb tanulsága? Természetesen az, hogy nem zárja ki egyenletes színvonalú és hitelességű életművek letételét ama bizonyos asztalra...

Hogy a ma elfajzott posztmodernje nem kedvez a lázadásnak, az immár teljesen biztos, mivel alig van mivel szembeszegülni - bezzeg nem is olyan rég, a Keleti blokk szerencsétlen polgárainak volt, na az igen! Meg is lehet nézni a békebeli kommunista országokat, hogy ebben a tekintetben nem kellett soha a somszédba menni, és igen, most mi, magyarok is kihúzhatjuk magunkat!

A cseheknél sem történt ez másképp, nyugodtan tegyük félre a "bátor" csehekkel kapcsolatos sztereotípiáinkat - hisz ahol vehemensen húzzák fel a lakótelepeket, ott szükségszerűen megszületik a punk is. Lehet, hogy a puhányság beszél belőlem, de a sörözős punk azért közelebb áll a szívemhez, mint a ragasztózós-higítózós, így elég hamar ráéreztem az 1982 óta működő Visací Zámek, majd a cseh punk zamatára, különösen reggelente.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legfontosabb tehát mihamarabb megismerkedni a Traktorral, mely az internet kifürkészhetetlen útjainak köszönhetően nem kis népszerűségre tett szert:

 

 

A kötelező körök után jöjjön Vlasta, aki csúnya:

 

 

 Aztán dohányozzunk rá egyet, egy jó nagyot (igen, a - mellesleg zseniális - lemez címe Start 02 a nevezetes cseh cigarettamárka után):

 

 

Ezt még ugyan én se tudtam, de szerintük az Erzsébet téren az ő tiszteletükre emelték ezt az emlékművet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simán.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr211761572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása