júl
12

Egy város, amit az ősök szelleme jár be, ezért a hétvégén mi is jól bejártuk: személy szerint útikalauzom, a kocsmográfia avatott sörértője, Tycho Brache, valamint jómagam. Több kellemes meglepetés közül az első a buszos odajutás könnyedsége volt, melyet a minőségi kocsmaválaszték követett - ki gondolná, hogy Székesfehérváron komplett cseh sörtúrára van lehetőség? Sőt, fogyasztottunk jóféle magyar házisört is, de az események pohodisztikus kásába lényegülését inkább vázlatpontszerűen fognám össze:

 

Kisvadász - első és utolsó magyar sörünk elfogyasztásának helyszíne. A sör neve Pedro, születési helye Zámoly, ami nem egyenlő Győrzámollyal, de a virágos-komlós ital mindenképpen kellemes, nem csak kezdetnek! Egy korsó ára 200 forint és elfogyasztása közben már elhangzik az első furcsa gondolattársítás: tantrikus sörözés.

Marxim - bizony Székesfehérváron is üzemel egy pilzeni sört kiválóan csapoló szocreál berendezésű kocsma, ahol a sörre való odafigyelésen kívül az egyetlen úri finomság a törzsvendégek megbecsülése, többre nincs is szükség.

Belga Söröző Szent István latin nevéhez címezve - és hogy a kultúrkavarodás még súlyosabb legyen, a csapból Staropramen is folyik! Hamarosan megtekintjük az elegáns fabútorokkkal berendezett franchise-étterem árlapját, majd távozunk.

Spagetti Ház - este 6 felé itten van a falatozás és a Budvar ideje; a pincér lubickol hivatásában, ráadásul jól sikerült vacsorát tálal fel és a Budvar sokaknak agyi görcsöket okozó mellékhatása is elmarad, ollé.

Prága Söröző - a Fő utca és túránk fénypontja a cseh vendéglátást nem csak elripacskodó, hanem azt teljesíteni igyekvő intézmény, amit Székesfehérváron barangolva hiba lenne kihagyni! A nemrégiben nyílt teraszos söröző széles sörkínálatból a Vencel névre átkeresztelt Jarošovot választjuk és meggyőződünk róla, hogy az átkeresztelés nem lényegítette át a sört, sőt (ezen kívül Krušovice és egyéb minőségi üveges sörök várják a szomjazókat)! Tycho instrukciói alapján készített Hermelínt is kóstolok, mely instrukciók bizonyára néhány további nap várakozást írtak elő, ám állítólag rendesen pusztítják a vendégek, ezért szervírozzák a kelleténél kicsit "nyersebben". A hely állítólag nem csak az ízlelés, hanem a hallás csatornáján keresztül is a cseh értékeket közvetíti, tehát olykor cseh zene édesítheti meg habos kortyainkat, sőt, a mosdók felé vezető utat maga Svejk mutatja nekünk - ez az egész nekem hűha...szóval remekül éreztem magam, köszönöm a meghívást!

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr532147209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tycho.Brache 2010.07.14. 11:40:13

A tantrikus sörözés úgy érzem némi magyarázatra szorul: így utólag talán elnyújtott, hosszan tartó élvezeteket okozó folyamatként definiálnám, melynek csúcspontja felé közeledve a felek újabb és újabb élvezetekbe hajszolják egymást. Nem kizárt a többszereplős változat sem, ez még fokozottabb hajszát eredményez, mindennek a vége pedig egy igen erős kimerülés, sokszor végelgyengülés.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.08.20. 10:56:43

új poszt? a landbier-ek lecsúsztak?

falsestuff 2010.08.20. 11:10:20

hamarosan lesz, csak most áthelyeztem a játszóteremet ide:

piresianbeach.bandcamp.com/

azért jó lenne már megvizsgálni valami újabb bajor sörspecialitást...!

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.08.24. 15:49:10

@falsestuff: mármint virtuálisan.
azok vannak. fesztiválra készült sörök. bár van házhozszállítás opció, azért nagyrészt rajtad múlik :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.08.26. 21:14:46

@falsestuff: ez jó! (mármint a piresian beach) bár a lazy engem erre emlékeztet - www.youtube.com/watch?v=oSZ5wrL9Q5I

falsestuff 2010.08.26. 21:50:13

@pif: köszi, nem vagyok méltó Suzanne Vegára

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.10.22. 13:09:09

ez mostmár tényleg tolerálhatatlanul hosszú kihagyás :)

falsestuff 2010.10.22. 18:46:12

@Mantlesorrow: elismerem a szégyenteljes tényt, de várólistán tartom a célt, hogy leírjam már valamelyik alkalmas sörös témát...csak például a londoni kocsmázós hétvégéhez összegyűjteni a helyeket, sörmárkákat annyi idő lenne, hogy szinte bele se merek vágni...Veletek meg mostanában sehol se jártam, mea culpa!

Toto_ 2010.11.07. 17:27:34

Sziaa!

A zámolyi házisört mi is előszeretettel fogyasztottuk, mikor arra jártunk Fefével! :)

falsestuff 2010.11.07. 19:12:37

@Toto_: szia Toto!!!!!!!!!

finom volt remélem!!!!
süti beállítások módosítása