dec
2

Weihenstephaner Vitus

Címkék: sör búza bajor | Szerző: falsestuff | 10:39 pm

Lehetséges, hogy kedvenc sörtípusaim nem épp széles skálája új irányban bővül és ezentúl a weizenbock lesz az izgatott kóstolgatáshoz szükséges pavlovi reflexek új kulcsszava? nem kizárt - már a nemrég említett Thurn und Taxis Roggen is megidézte ezt a csudálatosan buja, gyümölcsös ízvilágot, de bízva a még ennél is korábbi tapasztalatokban a Memminger Weizenbockjával, beneveztem egy üveg hasonlóan ígéretes búzabockra Weihenstephanból. Hogy miért is becsültem mindig alul a bajor sörfőzőket, talán túl kézenfekvő a nem épp kifinomultságukról híres bajorok sörét méltatni? Mondjuk a betelni nem tudó meglepődöttség egyáltalán nincs ellenemre, sőt, a sörprofilomba is jól passzolnak a bajoros világosak és a búzasörök, úgyhogy most végre megpróbálom észbe vésni, hogy több bajor sört kellene inni...

Miután kihümmögtem magam mindezeken, lássuk a sört: ugyanaz az élesztős, élénken banános, szívderítő íz köszön vissza az üvegből, mint ami már elsőre is azonnal betalált nálam. Ráadásul gyönyörűséges borostyán színe és világuralmi terveket dédelgető habja van, bizony! Hiába hangzik ócskán a banános íz emlegetése, egyszerűen lehetetlen máshoz hasonlítani, ám az összebenyomás egyáltalán nem gejl, vagy mű. Ráadásul nem is kispályás játékos a Weihenstephaner Weizenbock a maga 7.7%-os alkoholtartalmával, úgyhogy hamar édes delíriumba fordulhat egy búzabock módiban eltöltött pásztoróra. Elárulhatom még azt is, hogy mindezek után elfogyasztottam még egy üveg Old Foghornt is, melyben az ale sörökre oly jellemző kisasszonyos-szőlős ízek párosodnak a vagány komlózás adta férfias keserűséggel, úgyhogy mondhatni elég jó kis estém volt (ezek a kilencven feletti pontok a ratebeer hivatkozásokban, bizony mondom nektek nem hülyeségek)

Ja, a sört Gergőtől vettem, a képet meg a google lopta.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr72489488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2010.12.11. 11:19:14

Ha még ilyen banános gyümölcsös dolgok bejönnek, tudom ajánlani a Scheyern barna kolostori duplabakját, ott még némi ananász is jelentkezik.

Ogreface 2010.12.15. 14:02:43

Vitus után egy Old Foghorn... Tudsz valamit! ;)
Ki ne hagyd a többi most kapható búza bakot se, nem fogsz csalódni!
Örülök, hogy újra hallatsz magadról!

falsestuff 2010.12.18. 14:25:22

Ayingert kóstoltam azóta, ugyanilyen príma sör az is, talán kicsit karcosabb, de csalódni szerintem ezzel a típussal nem nagyon fogok, igazad van! :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.01.17. 13:25:17

@falsestuff: Kuchlbauer Turm Weisse és főleg Pyraser Ultra!!!
A Gutmann Weizenbock még nekem is hátravan...

falsestuff 2011.01.17. 21:38:36

@pif: kösz a tippet, amint lesz sörkóstolás felidézem!
egyelőre most éppen kordában tartom a sörözést, szóval új poszt se nagyon várható mostanában

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.02.08. 13:59:28

@falsestuff: és ez minek köszönhető? mármint az önmegtartóztatás

falsestuff 2011.02.08. 18:41:16

@Mantlesorrow: nincs önmegtartóztatás, csak mérsékelt tempó, már sörözésben - újévi dolog :)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.02.09. 13:34:36

26-án gyere a Sabbathra. ez már nem zártkörű, normális körülmények, és ha minden igaz, finom és különleges csapolt sör
süti beállítások módosítása