aug
23

Běstviny

Címkék: sör cseh emberek | Szerző: falsestuff | 5:51 pm

Ugyan Dobruškáról már öt faluval odébb se biztos, hogy tudnak, mégis van egy afféle elővároskája, egy önálló, 70 lakost számláló kis település: Běstviny. Nagyrészt önkéntes tűzoltók élnek itt, így Běstviny azon kevés helyek egyike, ahol minimum egy tűzoltó jut egy háztartásra, ráadásul ritkán hivatalos az ember olyan mulatságba, ahol az egész falu a házigazda - mindenki eljött aznap este!

Az étteremhez tartozó nagy udvaron a tűzoltók bemutatót tartottak, majd a falu nevében egy roppant szívélyes Úr magyarázta el a gyakorlati tudnivalókat: balra grillezett hús, zenekar és táncparkett, jobbra pedig sör és mosdók találhatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felhívta a figyelmünket a kert másik végében álló muzeális korú autómobilra, ami időnként elvitte egy körre a csujjogató krajánokat, persze folyamatosan visító dudával.

Nos, a gyakorlati tudnivalók összefoglalhatók ekkora terjedelmben is, de hogy mennyire jól érezte magát mindenki és mekkorát táncikáltunk, arra nehezen találok szavakat...

A bejegyzés trackback címe:

https://rebelka.blog.hu/api/trackback/id/tr91333055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maminko 2009.08.24. 12:12:21

Csak annyit mondok: Tűz van, babám! :-)
süti beállítások módosítása